Λέσχη Φίλων Κόμικς: φωτίζοντας τους σκοτεινούς καιρούς

Με αφορμή τη διπλή γιορτή στις 15 Οκτωβρίου 2016 όπου η διαδικτυακή κοινότητα GreekComics έχει τα 10α γενέθλιά της και η ΛΕΦΙΚ εγκαινιάζει τον νέο της χώρο στον Κεραμεικό (Ιερά Οδός 14) ακολουθεί ένα σύντομο ιστορικό της Λέσχης Φίλων Κόμικς, η οποία υπόσχεται να προσφέρει ακόμα περισσότερο χρώμα, περισσότερη φαντασία και ψυχαγωγία φωτίζοντας αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς. 

 

 

Η ανάγκη της διαδικτυακής κοινότητας GreekComics για μια πιο προσωπική επαφή των μελών της οδήγησε στη δημιουργία της Λέσχης Φίλων Κόμικς (ΛΕΦΙΚ).

Η (ΛΕΦΙΚ) ιδρύθηκε το 2009 στο Μοναστηράκι, επί της οδού Αγίας Ειρήνης 5. Η Λέσχη είναι γνωστή για τη μοναδική της βιβλιοθήκη μια και έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από κόμικς ελληνικής έκδοσης που αριθμεί πάνω από 30.000 τεύχη, τα οποία προσφέρονται για ανάγνωση σε όλους όσοι αγαπάνε τα κόμικς.

 

 

Στον χώρο του αναγνωστηρίου προσέρχονται εκτός από αναγνώστες και ειδικοί μελετητές καθώς υπάρχουν σπάνια τεύχη που έχουν εκδοθεί από το 1936.

 

 

Στην έδρα της ΛΕΦΙΚ έγιναν επί 7 χρόνια πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως εκθέσεις δημιουργών κόμικς, παρουσιάσεις καινούργιων κόμικς, σεμινάρια, ομιλίες, signings Ελλήνων και ξένων δημιουργών με σημαντικότερο αυτό του Don Rosa. Επίσης, στις δραστηριότητες της ΛΕΦΙΚ περιλαμβάνονται παζάρια κόμικς, προβολές ταινιών, εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων και σεμινάρια σχεδίου αρχαρίων και άλλα πολλά.

 

 

H ΛΕΦΙΚ έχει δραστηριοποιηθεί στον εκδοτικό χώρο. Αρχικά εκδόθηκε σε σκληρόδετο άλμπουμ η συλλογή "Storm", στη συνέχεια μετά από μελέτη εκδόθηκε ο "Πρώτος κατάλογος ελληνικών εκδόσεων κόμικς" από το 1939 έως 2010 και για πρώτη φορά εκδόθηκε το έργο "Οι περιπέτειες του Περτουίλαμπι" του Don Rosa στα ελληνικά! Η ΛΕΦΙΚ φιλοδοξεί να ασχοληθεί μελλοντικά ακόμα πιο δυναμικά στον χώρο των εκδόσεων.

 

 

Πλέον η νέα έδρα της ΛΕΦΙΚ βρίσκεται στην Ιερά Οδό 14 στον Κεραμεικό. Η νέα έδρα προσφέρεται για ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις καθώς ο καινούργιος χώρος είναι μεγαλύτερος και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο.

 

 

 

Πληροφορίες

 

Ιερά Οδός 14 - Κεραμεικός
Αθήνα, ΤΚ 10435
3ος Όροφος
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210-3318168

website: http://www.lefik.gr/
email : info@lefik.gr

 

 

Social Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Newsletters

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.